Koprivnica, Braće Radić 47

Agro kuća

Biljke trajnice iz naše proizvodnje

Objavljeno, 11.03.2021.

#

Biljke trajnice proizvodimo u našim plastenicima. Nudimo ih po popularnim cijenama. Pravo je vrijeme za nabavu, posjetite naš Vrtni centar na adresi Bjelovarska cesta 34 u Koprivnici.

Trajnice su višesezonske biljke koje u pravilu biljke žive duže od dvije godine. Uklapaju se u svaki vrt ukoliko želite ukrasiti Vaše kamenjare, okućnice ili prilaze. Prednost trajnica je to što ih je moguće saditi gotovo cijele godine. Uz odgovarajuću njegu, bujno će rasti godinama. Velika je to grupa biljaka, dijele se po mnogim kriterijima. Mi u ponudi imamo pretežno one koje će cvasti od travnja do srpnja. Ta cvatnja možda nije dugotrajna, no kada se to dogodi, cvjetova je mnogo i svakako uljepšavaju prizor bilo kojeg dijela vrta.

Više o našoj ponudi možete naći i ovdje, a upite možete postaviti na vrtni.centar@agro-kuca.hr.

Odaberite svoje biljke

U proizvodnji smo se odlučili za neke od tipičnih niskih jastučastih trajnica. Primjerice, to su. gušarke (Arabis sp.), jastučci (Aubrieta deltoidea), kamenike (Saxifraga arendsii) te još neke…

Sve popularnija je i vazdazelena ognjica (Iberis sempervivens L.), popularno znana i kao Iberis. Iz porodice je kupusnjača. Inače raste u svijetlim šumama na plodnom tlu, na sunčanim do polusjenovitim mjestima. Voli topla područja, a sadi se za rubove staza ili u kamenjarima.

Posebno smo ponosni i na naše hoste (Hosta sp.) te koraljne zvončiće (Heuchera sp.). Po visini spadaju u srednje visoke trajnice, a pretežno vole djelomično sjenovita mjesta. Heuchere dobro podnose i zimske uvjete.

Svima dobro poznata Lavanda (Lavandula sp.) je niski zimzeleni grm bogate proljetne cvatnje intenzivnog mirisa.

Imamo naravno i još poneke, ali najbolje je posjetiti naš Vrtni centar i uvjeriti se u bogatstvo ponude. Čekamo Vas.

Tagovi: #Aktualno