Koprivnica, Braće Radić 47

Agro kuća

Herbicidi na popustu

Objavljeno, 21.04.2020.

#

Herbicidi na popustu u poslovnicama Agro-kuće d.o.o. u ovom razdoblju su Lumax, Elumis Banvel i Elumis Peak. Nudimo ih uz 5% popusta prilikom kupnje na blagajni. Ove pogodnosti pri kupnji herbicida pripremili smo u suradnji sa Syngentom, našim pouzdanim partnerom. Traju od ponedjeljka 20.04 do subote 24.04. Herbicidi na popustu pomoći će Vam u suzbijanju korova.

Kako i kada suzbiti korove u kukuruzu?

Poznavanje korovne flore u vlastitom usjevu od izuzetne je važnosti jer se prema brojnosti i vrsti korova odabiru učinkoviti i originalan herbicidi.

Ako imate problem sa jednogodišnjim korovima (ambrozija, loboda, proso, šćir, koštan i dr.) i ako se na vašim parcelama ne javljaju višegodišnji korovi, tada prednost svakako ima herbicid koji djeluje preko lista (suzbija korove koji su u vrijeme tretiranja iznikli). Također, možete koristiti i onaj koji dugotrajno djeluje preko tla jer ćete samo na taj način spriječiti naknadno nicanje korova u kasnijim stadijima kukuruza.

Preporuke oko izbora herbicida

Ukoliko tretman obavljate odmah nakon sjetve pa do stadija kukuruza 3 do 4 lista preporučamo herbicid koji djeluje i preko lista i preko tla. On suzbija sve jednogodišnje travne i širokolisne korove. Pri odabiru važno je obratiti pažnju da to bude provjeren, selektivan i za usjev siguran herbicid čija primjena i u kasnijim stadijima kukuruza neće uzrokovati štete ili zastoj u rastu.

Međutim, ukoliko imate problem višegodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova koji niču kasnije u proljeće, tada primijenite herbicid koji će na najbolji način suzbiti kompletnu korovnu floru. Prednost tada svakako imaju herbicidi koji djeluju preko lista, stabljike i tla jer sprječavaju naknadno nicanje korova i na taj način postepeno smanjuju „banku“ sjemena u tlu. Ovdje prednost imaju herbicidi na osnovi kombinacije aktivnih tvari kao što su nikosulfuron, mezotrion i prosulfuron. Ove kombinacije djelovat će temeljito na najznačajnije uskolisne i širokolisne korove u kukuruzu uključujući sirak (iz sjemena i rizoma), osjak, slak i druge višegodišnje korove. Birajte proizvode koje u svom sastavu imaju aktivne tvari produženog djelovanja (mezotrion, prosulfuron) kako bi izbjegli naknadno nicanje korova koji nisu bili zahvaćeni pripravkom u momentu primjene herbicida u usjevu.

Gdje ostvariti pogodnosti pri kupnji herbicida

Pogodnosti ostvarite u poslovnicama Agro-kuće:

  • Poljoapoteka SIGETEC; Ivana Berute 7; telefon: 048/865-280
  • Poljoapoteka KOPRIVNICA; Braće Radić 47; telefoni: 048/642-003; 048/642-002
  • Veleprodaja PETERANEC; Braće Radića 75B; telefon: 048/222-762

Tagovi: #Aktualno