Koprivnica, Braće Radić 47

Agro kuća

Fungicidi uz posebne pogodnosti

Objavljeno, 06.05.2020.

#

Fungicidi uz posebne pogodnosti u ponudi su u razdoblju od ponedjeljka 04.05 do subote 09.05. Agro – kuća d.o.o. i Syngenta u suradnji, nude Vam posebne pogodnosti pri kupnji fungicida Elatus ERA i Magnello. Ostvarite 5 % popusta pri kupnji.

Gdje možete nabaviti fungicide uz posebne pogodnosti

Fungicidi Elatus ERA i Magnello su Vam na raspolaganju uz 5 % popusta pri kupnji. Posebne pogodnosti ostvarite u poslovnicama Agro-kuće:
Poljoapoteka SIGETEC; Ivana Berute 7; telefon: 048/865-280
– Poljoapoteka KOPRIVNICA; Braće Radić 47; telefoni: 048/642-002; 642-003
– Veleprodaja PETERANEC; Braće Radića 75B; telefon: 048/222-762

Agro – kuća d.o.o. Vam nudi sav potrebni repromaterijal za poljoprivrednu proizvodnju. To su i više nego dovoljni razlozi za posjetu našim poslovnicama. Informirajte se i o radnom vremenu.

Zdravlje zastavice pšenice u službi prinosa

Za očuvanje prinosa pšenice, redovita preventivna zaštita fungicidima ključna je za zdrav usjev sve do žetve. Na taj način kroz vegetaciju sprječavamo širenje izvora zaraze od bolesti s donjih listova na gornje organe biljke, nosioce kvalitete i prinosa. Najveću prijetnju u proljeće predstavlja smeđa pjegavost lista pšenice, dok se kasnije u sezoni javlja jednako opasna, smeđa pjegavost lista i pljevica. Također, u pojedinim godinama hrđe uzrokuju velike gubitke u prinosu radi izrazito brzog širenja. Na klasu prijetnju predstavlja fuzarium.

Zašto preventivna zaštita zastavice?

U ranom stadiju infekcije, pregledom usjeva simptome bolesti nije moguće uočiti zbog čega proizvođači često odgađaju tretman zaštite vjerujući kako je usjev zdrav, dok se u međuvremenu uzročnik bolesti širi i remeti ključne procese unutar biljke, a time i formiranje prinosa. Razlog tome je što od momenta infekcije do pojave prvih vanjskih simptoma (septoria) prođe i više od 14 dana. Kada se simptomi pojave, šteta u biljci je već učinjena i nemoguće je liječiti oštećene organe biljke stoga preventivna zaštita igra ključnu ulogu u očuvanju prinosa.

Zaštita klasa od bolesti

Zaštitu klasa od bolesti preporučamo obaviti kada je klas potpuno razvijen (početak – sredina cvatnje). Za ovaj tretman kao učinkovito rješenje primijenite triazolni fungicid (tebukonazol i difenkonazol).

Tagovi: #Ponuda